Bruger du dit tøj ofte nok?

Tøj symboliserer rigtig mange ting for os. Vi identificerer os med det, bruger det på en bestemt måde og køber nyt igen og igen, for at få fingrene i det seneste nye, følge moden eller følge købetrangen. Tøj skal bruges, og vi skal have det godt i det. Men vi skal også bruge det på en bevidst måde.

Kvalitet og glæde frem for hurtigt forandrende mode

Det er sådan set vigtigere, at vi finder glæde i vores tøj, bruger det ofte og reparerer det, end at vi køber nyt hele tiden. Vi skal købe ting, vi kan gå i, i lang tid og som opfylder vores behov og de krav, vi har til det. Hvis man bare går og ønsker sig en signal t shirt, og mangler sådan én i skabet, så er det meget bedre end at købe noget, man ikke får brugt alligevel. Vi skal huske at bruge det, vi har og kan bruge igen og igen.

Har man så meget tøj liggende, at det er svært at skabe sig et overblik over hvad man har og hvad man mangler, så kan det være en god ide at få det sorteret og evt. lave nogle rotationsbunker, som man lægger væk for en stund, og så kan man tage dem frem igen efter et par måneder for måske at få oplevelsen af at få noget nyt tøj, man i virkeligheden ejede, men havde glemt. Vækker det ingen større glæde, så er det måske på tide, at det kommer videre i systemet, så nogle andre kan få gavn af det.

Et skab fyldt med yndlingstøj

Hvis vi virkelig holder af alt det tøj vi ejer, så er der meget mindre grund til hele tiden at være på udkig efter nyt, for så mangler vi jo i virkeligheden nok ikke noget, og så kan vi være meget mere på kvalitetsudkig.