Kontaktlinser eller briller: Hvad er den bedste løsning?

Kontaktlinser eller briller? Det er et spørgsmål, som mange, der lige pludselig oplever problemer med synet, stiller sig selv. Der er dog ikke ét rigtigt svar på dette spørgsmål, da det i høj grad kommer an på din livsstil og dine behov. I nogle situationer kan briller være det bedste valg, imens kontaktlinser er det bedste valg i andre situationer – og nogle gange kan det endda være en god idé at have begge løsninger liggende. I denne artikel gennemgår vi fordele og ulemper ved begge løsninger – og så kan du finde ud af, hvad der passer bedst til din personlige livsstil.

Briller

Briller er en synlig løsning, og de kan således være med til at give dit ansigt karakter og et helt nyt look. Du kan vælge briller, der passer til dit ansigt og din personlighed – eller vælge flere briller alt efter dit humør. Briller kan være en fordel, da de ikke sidder i øjet og derfor ikke kan generere eller udtørre dine øjne, og så kan de også generelt klare flere synsproblemer end kontaktlinser – især hvis man vælger brilleglas af høj kvalitet, som f.eks. denne Zeiss forhandler. I stedet kan briller dog i nogle tilfælde godt sidde i vejen, som f.eks. i regnvejr eller generelt koldt vejr, hvor de kan blive våde eller dugge til. Derudover skal det også nævnes, at det kan være problematisk med briller til sommer, da man så skal skifte mellem solbriller og almindelige briller. Briller er dog en god løsning at have, da de er nemme at tage af i hverdagen, når man ikke lige har brug for dem.

Kontaktlinser

Kontaktlinser er derimod en usynlig løsning – og den er således ikke indflydelse på din personlige stil. Kontaktlinser er derudover også forbundet en del med uafhængighed, da man her ikke bliver genereret af briller, der irriterer eller dugger til. Det gør det også muligt for dig at tage i svømmehallen eller bruge solbriller uden styrke uden at gå på kompromis med dit syn. Kontaktlinser kan dog ikke korrigere alle synsfejl, bl.a. visse former for skeling og nedsat samsyn – og så er det generelt ikke en attraktiv løsning for folk med tørre øjne.

Der er altså fordele og ulemper ved begge dele, men når du skal have enten det ene eller det andet, er det i første omgang nødvendigt, at du klarlægger, hvad du skal bruge dem til. Hvis du har en meget aktiv livsstil med meget sport, er det en fordel at vælge kontaktlinser. Hvis du derimod kun har brug for briller eller kontaktlinser i specifikke situationer, f.eks. til læsning, kan det være en fordel at vælge briller. Mange vælger dog begge dele, så de har mulighed for at skifte mellem dem alt efter behov – og det kan faktisk være en rigtig god løsning, så du er godt dækket ind i alle situationer, du kan komme i.