Nu ’det jul igen og nu ’det jul igen …

Og julen varer lige til påske! Det kan godt være, vi knapt er trådt ind i efteråret og at græskarrene til Halloween først lige er begyndt at stå fremme og skabe uhygge, men ikke desto mindre, så er julevarerne også allerede begyndt at være på hylderne. Og med rette. Der er kun cirka to måneder til juleaften, og der er altid en million ting, man skal have styr på i løbet af december – og nogle af de ting er altså rare at have styr på endnu tidligere.

Når du er ved at fylde dine lagre op med julevarer, så er der formentlig forskellige, klassiske ting, du altid har i sortiment. Om det er julekugler eller juleskum, lyskæder eller juletræskæder er egentlig ikke så vigtigt – du ved, hvad det er, der altid bliver efterspurgt, og det har du naturligvis på lager. Nogle ting kan man bare heller ikke undvære. Juletræsfødder er nødvendige for en vellykket juleaften, næsten lige så vigtige, som at der er tallerkener på julebordet.

Hav forskellige i udvalget

Alle har præferencer for, hvordan en juleaften og december måned skal foregå. Det gælder også, hvordan alting skal se ud. Juletræet skal for nogle gå helt til loftet, så der ikke er en eneste centimeter fra stjernen til loftsbjælkerne, mens andre foretrækker at kunne pynte det hele uden hjælp fra en stol eller stige. Juletræsfoden vil nogle gerne have i den praktiske plastikudgave, hvor der er skruer, der kan spændes til, så det står stabilt hele måneden, ligesom der kan fyldes vand i, som træet nærer fra og som giver vægt.

Omvendt kan den klassiske fod med to krydsede stykker træ også have sin charme, og det indbyder måske til noget gammeldags og noget, der minder om juleaften som den har set ud igennem de sidste mange, mange år.