Sådan skaber du bedre overblik i din hverdag

Du kender det måske. Tankerne flyver rundt i hovedet, og du har svært ved at huske, hvilke planer du har lagt. Det kan være, du har ekstra travlt på arbejdet, eller måske er din sociale kalender helt booket den næste tid. Uanset hvad det måtte være, der fylder din tid, kan det være rart at danne sig et overblik over præcist, hvad der er på programmet i den kommende perioder. På den måde er der større chance for, at du ikke glemmer en aftale og måske endda dobbeltbooker dig. Læs med her og bliv klogere.

Skriv dine planer og aftaler ned

Et godt redskab til at organisere sine planer er ved at skrive dem ned. Det kan du enten gøre i notesbøger eller i en kalender. Der findes også masser af digitale løsninger til dig, der er bedre til at samle alt på telefonen. Hvad end der passer bedst til dig, så er dette altså en god måde til at danne sig et overblik over ens skema for den kommende tid. Du kan enten vælge at skrive det ned undervejs, som planerne tager form, eller du kan sætte tid af til det for eksempel en gang om ugen.

Sæt tid af til at organisere din uge

Som sagt kan det være en god idé at afsætte tid til at samle tankerne og organisere dit skema. Du kan for eksempel udvælge en bestemt ugedag, hvor du vil sætte dig ned og skabe overblik over dine planer. På den måde kan de travle perioder føles lidt mindre uoverskuelige, og du kan få større overskud til at gribe ugens strabadser an. Desuden kan du skabe mere forventningsglæde i forhold til dine planer, da du dermed har tid til at reflektere over, hvor meget du glæder dig til en bestemt begivenhed eller aftale.