Guide: Sådan vurderer du, om en webshop er reel

Når du handler på nettet, er det vigtigt, at du har tillid til de webshops, du handler hos – men hvordan får du det, hvis du ikke ved, hvad du skal være opmærksom på? Sandheden er, at det kan være svært, da svindlerne i dag er langt bedre end før i tiden. Af samme årsag kan det være vanskeligt at vurdere, om du bør have tillid til den webshop, du handler hos.

Derfor er det dog en god idé at tjekke op på det, hvis du ikke er 100% sikker på, at en webshop rent faktisk er reel, hvis du vil spare penge.  Det kan du gøre på mange forskellige måder, og du kan spare mange penge i hverdagen, hvis du undgår at handle hos butikker, som rent faktisk ikke er reelle.

Tjek siden på Trustpilot

Langt de fleste webshops, som rent faktisk har rent mel i posen, gør noget ud af at indsamle positive anmeldelser hos Trustpilot. Det er dog ikke det eneste, Trustpilot kan bruges til – du kan også bruge det til at vurdere, om en webshop er reel eller ej. Hvis den ikke er reel, vil du hurtigt kunne se, at den har fået dårlige anmeldelser på Trustpilot fra sure kunder.

Hvis du ikke kan finde nogen Trustpilot-profil for virksomheden, er der stor sandsynlighed for, at den ikke er reel. Dog kan der godt være tilfælde om en ægte virksomhed, selvom den ikke har nogle anmeldelser på Trustpilot. Hvis det er tilfældet, kan du i stedet besøge deres Facebook-side for at se, om de har fået nogle anmeldelser her. Er det ikke tilfældet, kan du forsøge dig i Google, hvor det også er muligt at anmelde virksomheder.

Se efter kontaktoplysninger

Det er lovpligtigt at have kontaktoplysninger på sin webshop. Det er det, fordi det skal være muligt for kunderne at se, hvem man skal kontakte, hvis der er noget galt med varen samt en række andre forhold. Hvis der er tale om en virksomhed, som ikke holder til i Danmark, er det alligevel lovpligtigt, at de har en dansk adresse.

Derfor bør du altid undersøge, om virksomheden har kontaktoplysninger. Er det ikke tilfældet, vil der højst sandsynligt være tal om en virksomhed, som ikke har rent mel i posen – og så bør du lade være med at handle der. Hvis du er det mindste i tvivl, er det altid en god idé at være skeptisk og finde et andet sted, hvor du kan købe de ting, du er på udkig efter.