Krisen på kontoret starter og stopper ved printeren

Printerrummet på kontorarbejdspladsen er det bankende hjerte, som holder hele produktionen kørende. Der skal printes papir til mødet, printes rapporter, regnskaber og sedler til kantinen. Når printeren ikke kan klare det høje pres, der puttes på den, tabes der penge, og humøret daler gevaldigt på arbejdspladsen. Om det er den ansatte, der brugte printeren forkert, om den selv sagde stop eller noget tredje er ligegyldigt. Printeren skal tilbage på højtryk, så blødningen stoppes hurtigst muligt, og såret kan hele.

Intet sejrer over printet papir

Vi er blevet velkendte med alternativerne til det printede papir – det kunne f.eks. være en iPad. Lyset kan indstilles, så det ikke giver hovedpine, og så det er behageligt at benytte morgen, middag og aften. Lyset fra computerskærmen kan også indstilles, men det rækker bare ikke helt. At have rapporten i hånden og kunne bladre i den er for mange fuldstændig essentielt. Derudover er det en smule svært at vise regnskab og nødvendige papirer på en iPad til et forretningsmøde. Det skal være let, overskueligt og tilgængeligt.

Derfor er det nødvendigt for kontorarbejdspladsen, at alt der hedder kontor & papir indkøbes i god tid. Er toneren løbet tør, tabes der tid, penge og humør. Der skal købes alle de nødvendige ting ind til printerrummet, så rammerne for det gode arbejde er sat. Hvis de mangler, opstår problemerne ét efter ét. Ligeledes kan det være vigtigt for printerens ve og vel, at de ansatte lærer, hvordan den bruges rigtigt og forkert, for forkert brug kan også give gevaldige udfordringer i printerrummet.

Spildt tid og tabte penge

Hvis mødet er afhængigt af printet papir – hvad det ofte er – hvis der skal printes rapporter, regnskab m.m., som skal læses i toget på vej hjem, og hvis der skal printes kontrakter og andre aftaler, så skal printeren virke. Gør den ikke det, daler humøret mildest talt. Penge bliver tabt, og mødet fremstår meget uprofessionelt, når man ikke engang har styr på at printe papir. Penge tabes, vigtig tid tabes, og image kan tabes. Printeren skal køre sundt og godt på kontoret, selvom den kører på højtryk.

Printerrummet kører på højtryk

På kontorarbejdspladsen er det en selvfølge, at printeren skal køre på højtryk. Der skal bare tages de rette forbehold, så printeren og de nødvendige ressourcer ikke slipper op, før det printede papir ligger klart på bordet. Det kræver en smule viden om den specifikke printer, om brugen af den og om forkert brug af den. Derfor skal der være tjek på, hvordan printeren bruges sundt og godt – selv når det går meget hurtigt.