Sådan effektiviserer du arbejdsgangen på kontoret

Uanset om du driver en stor eller lille kontorvirksomhed, så er det bare altafgørende, at tingene fungerer, som de skal. Ellers er det ikke muligt for medarbejderne at opretholde en effektiv arbejdsgang. I denne guide får du en række gode fif til, hvordan du kan undgå frustrationer og forsinkelser på kontoret.

Sørg for at alt i printerrummet er i skønneste orden

Printeren er roden til alt ondt, hvis den altså ikke virker optimalt. Det medvirker til dårligere humør, forsinkelser og et fald i effektiviteten. Det er dit job at sikre følgende:

  • At printeren kører, som den skal.

  • At der altid er toner til rådighed. Det er vigtigt, du køber den rette toner til printeren. Er der eksempelvis tale om en printer fra Canons printerserie, er det canon toner, du skal have fat i.

  • At der er papir, printerrens og så videre.

Alt dette er med til at sikre, at medarbejderne fortsat kan printe rapporter, regnskaber og oplæg ud – helt uden at blive frustreret og i dårligt humør.

Investér i nye IT-løsninger

Har du endnu ikke udskiftet de ældgamle computere på kontoret? Så er det ved at være på tide. For faktisk kan en forældet computer med en gammel softwareløsning resultere i tonsvis af forsinkelser, der er til gene for medarbejderne såvel som potentielle kunder og samarbejdspartnere.

Gør arbejdsdagen så komfortabel som muligt

Kontormedarbejdere sidder som regel ned i timevis ad gangen, imens de arbejder ved computeren. Det er ikke en komfortabel arbejdsposition, hvis du sidder på en stiv træstol ved et bord, der ikke kan justeres i højden. Det påvirker effektiviteten og produktiviteten i en negativ retning.

For at gøre arbejdsdagen mere komfortabel kan du eksempelvis investere i støttende kontorstole eller hæve-/sænkeborde. Det vil være til stor glæde for de ansatte og dermed øge trivslen. Derudover mindskes risikoen for fysiske skavanker i form af nakke- og rygsmerter.