Her er opskriften på en god restaurant!

Hvad end du er restaurantsejer, hobby anmelder eller kokkeelev som ønsker at komme med gode anbefalinger, er det relevant at vide, hvad en god restaurant endelig består af. De bedste restauranter holder mange bolde i luften ad gangen og man kan formentlig skriver bøger om, hvordan man optimerer en restaurant – der er altid plads til forbedring. Nedenfor for du 3 elementer, som spiller en stor rolle uanset hvilken restauranttype der er tale om.

Beklædningen viser professionalitet

Hvis du gerne vil have at din restaurant fremstår professionel og ikke som et budget spisested, så er beklædningen noget af det, som du skal starte med. Tjenernes kontakt med kunderne er essentiel og som et løft til den gode kundeservice, bør tjenerne ligeledes se professionelle ud – men det stopper ikke her. Også tøj til kokke er vigtigt. Kunderne får ofte et glimt ind i køkkenet. Hvis køkkenmedarbejderne ligeledes har professionel beklædning vil dette automatisk give et bedre indtryk af restauranten for kunderne.

Bordene spiller væsentlig rolle for oplevelsen

Når bordene skal placeres, er det ikke kun Covid-19, som man skal tage højde for. Der bør nemlig vær god afstand mellem bordene – uagtet om der er en pandemi eller ej. Du vil naturligvis kunne køre flere kunder igennem med en tættere indretning. Men du bør på samme tid være opmærksom på, at dette sker på bekostning af kundernes spiseoplevelse – her handler det om at finde den rette balance.

Kernen må ikke forglemmes: kvalitetsmad

Sidder du og tænker, at der mangler et eller andet? Bare rolig, vi har ikke glemt den vigtigste: nemlig maden. Uanset hvor god service eller indretning har du, kommer vi ikke udenom, at maden er kernen på spisestedet. Derfor skal du altid prioritere denne først og sørge for, at alle regler i køkkenet ifm. hygiejne er overholdt.