Sørg godt for din vin

Mange vindrikkere køber vin i supermarkedet, når der er et godt tilbud. Det er en rigtig god måde at få fat i en god vin. Men har du styr på, hvordan de enkelte vine skal opbevares og serveres? Hvis dit svar er nej, kan du med fordel læse videre.

Der er ikke den store forskel på opbevaringen

Normalt siges det, at jo længere du opbevarer en vin, desto bedre bliver den. Men det holder ikke i den moderne verden. Det meste vin er fremstillet med henblik på, at de skal drikkes med det samme. 

Du skal altså ikke vente hverken et år eller fem år på at drikke vinen. Når du skal opbevare vin, skal du sørge for, at det foregår i et mørkt rum, hvor temperaturen ligger på mellem 10 og 18 grader. 

Vær opmærksom på serveringstemperaturen

En anden ting, du skal have in mente, er vinens serveringstemperatur. Der er nemlig forskel på, om der er tale om en rødvin, en rosévin, en hvidvin eller en anden vin. Det har også en indflydelse på temperaturen, hvilken drue samt hvilken variant der er tale om. En vejledende temperatur for de forskellige vine er:

  • Rødvine skal have en serveringstemperatur på mellem 14 og 18 grader.
  • Hvidvine skal have en serveringstemperatur på mellem 10 og 14 grader.
  • Rosévine skal have en serveringstemperatur på mellem 8 og 12 grader.
  • Mousserende vine skal have en serveringstemperatur på mellem 8 og 12 grader.
  • Portvine skal have en serveringstemperatur på mellem 14 og 16 grader.
  • Sherry skal have en serveringstemperatur på mellem 8 og 12 grader.