Guide til at indrette hjemmekontoret

Selvom corona-pandemien forhåbentlig er ved at være på tilbagetog, så er der fortsat rigtig mange, der arbejder hjemmefra.

Nogle har faste hjemmearbejdsdage, mens andre blot sidder hjemme efter behov. Uanset hvor ofte du arbejder hjemmefra, så kan det hurtigt mærkes i ryg, nakke og skuldre, hvis du ikke sidder godt og ergonomisk korrekt.

Derudover er der en lang række kontor-hjælpemidler, som måske tages for givet på arbejdspladsen, men som du pludselig står og mangler, når dit kontor rykker hjem til din egen bolig.

Vi guider dig til de fire vigtigste ting, du skal huske, når du indretter dit hjemmekontor. Hvis der er noget på listen, du mangler, så finder du alle kontormøblerne og kontortilbehøret hos Engsig.

1. En ergonomisk kontorstol

En god kontorstol skal både have ryglæn, armlæn og hjul, og du skal kunne indstille stolen til lige præcis din højde. Når du sætter dig på stolen, skal du kunne hvile dine fødder på gulvet, så dine knæ danner en 90 graders vinkel. Samtidig skal du kunne hvile dine arme på armlænet, så også bukket i din arm er på 90 grader. Det vil give dine skuldermuskler mulighed for at slappe af, så du ikke spænder op og får ømhed eller skader, mens du arbejder.

2. Et hæve-sænkebord

Med et hæve-sænkebord på dit hjemmekontor kan du indstille dit arbejdsbord, så det passer til din kontorstol. Når du sidder ved bordet og kigger på din computer, skal du indstille bordets højde og din computerskærm, så du kigger lidt nedad, når du retter øjnene mod din computer.

3. Et stoleunderlag

Det er en typisk – og meget ærgerlig fejl – at glemme stoleunderlaget til dit hjemmekontor. En kontorstol med hjul kan give nogle grimme og ærgerlige ridser på dit gulv. Selvom du måske ikke selv føler, at du ruller meget frem og tilbage på din kontorstol, så kan selv mange små og jævnlige slid med kontorstolen lave uoprettelige skader på dit gulv. Særligt hvis du har et trægulv, bør du sørge for at anskaffe dig et underlag.

4. En ekstern skærm til din bærbare computer

Rigtig mange kontoransatte har en bærbar computer på deres arbejde. Når du sidder på hjemmekontoret, er det dog ikke godt nok blot at arbejde på din bærbare computer. Du sikrer den bedste og mest ergonomiske arbejdsstilling, hvis du beder din arbejdsgiver om mindst én ekstern skærm til dit hjemmekontor.

Udover den eksterne skærm skal du også bruge en computermus og et tastatur. På den måde er du sikker på at sidde, som du skal, og du får de bedste muligheder for at arbejde smertefrit og effektivt.